godnatt.

2010-11-30, 20:55:38 / Kategori: Allmänt
Nu säger jag faktiskt god natt för idag. Nu ska jag mysa mig under täcket och sätta på någon film och kolla och bara ta det lugnt. Tror jag måste åka och köpa mössa och vantar om det ska fortsätta vara såhär kallt ute, får se om man tar sig till en affär imorgon och gör det. Imorgon börjar jag halv 1 och slutar 10 i 2, skönt!
Saknar min älskling jätte mycket.fel på blogg.se, suck.

2010-11-30, 18:38:31 / Kategori: Allmänt
Okej , man kan inte kommentera på mina senaste inlägg konstigt? Kunde inte heller kommentera på ett senaste inlägg på en annans blogg, alltså fel på blogg.se, men går att kommentera det längre ner så ifall någon undrar så är det något fel på blogg.se

Världens bästa pojkvän.

2010-11-30, 18:01:51 / Kategori: Allmänt
Så är det faktiskt, jag har världens bästa pojkvän.
Utan han vet jag faktiskt inte vad jag hade gjort.
Han finns där för mig och ställer upp.
Jag verkligen älskar han över hela mitt hjärta
& jag längtar super mycket tills vi blir våran egna familj.
Vad som än händer & sker,
så kommer du alltid att betyda mycket
& vara något speciellt för mig.
Glöm aldrig bort att,
JAG ÄLSKAR DIG PÅ RIKTIGT30 November.

2010-11-30, 15:16:29 / Kategori: Allmänt
Sista dagen i november och pengar har man fått också. Det är helt sjukt vad det är kallt ute också. igår morse var det 16 minus och idag var det 14 minus. Hade sovmorgon idag också till 10 men hade kunnat tagit till halv 1 eftersom vi inte hade någon gympa men så kan det bli ibland, så hade bara 1 lektion idag. Imorgon så har vi förhoppningsvis bara en lektion också med tanke på att svenska lektionen är inställd och kanske engelska lektionen så då börjar jag halv 1 och slutar 10 i 2 skit skönt. Igår hade jag verkligen ingen blogg lust, var inte på alls bra humör men idag är jag iaf på mycket bättre humör men har inte haft något internet förens nu!
Nu ska jag kolla lite på film, hörs senare. puss

jag är tråkig

2010-11-29, 19:07:14 / Kategori: Allmänt
Jag har verkligen ingenting att skriva om. Gick hem idag efter skolan och åt lite eftersom det inte var någon toppen lunch, sen gick jag och la mig och kollade på film och somnade. Nu tänkte jag snart duscha och sen ska jag gå ut på en promenad med mamma och lämna lite saker och sen blir det kanske sova för mig. Händer mycket just nu så har inte så stor lust att blogga idag heller. puss

29 November.

2010-11-29, 10:07:03 / Kategori: Allmänt
Sitter i skolan och vilket jävla skit internet vi har här. Går typ inte och göra någonting på datan för internet är så dåligt. Idag är det en heldag i skolan börjar klockan 8 och slutar halv 4 men snart är det lov och jag slutar skolan och älskade lilla prinsen är redo att titta ut.. :)
Nu ska jag köra lite datakunskap, hörs sen puss.

Rubrik saknas.

2010-11-28, 20:19:41 / Kategori: Allmänt
Har precis kommit hem efter att ha varit och träffat två tjejkompisar. Det var nog bra att jag gjorde det kände jag, idag är det verkligen inte min dag och hoppas verkligen att morgondagen blir mycket bättre. Men tur att man har lilleman i magen som sparkar och gör en på bättre humör. Imorgon är det skola igen och har en lång dag, både skönt men ändå jobbigt. Skönt och komma på andra tankar men hur ska man orka med denna jävla trötthet och lilleman som tar all ens energi hehe. Sitter nu iaf bara i sängen och ska väl byta om till lite sovkläder och sitta och äta juleskum och kolla på en film och sen sova. Vi hörs imorgon mina sötnosar. puss

Filmdags.

2010-11-28, 18:12:35 / Kategori: Musik & Filmer.
Film,film,film,film,film, Sen blir det sova och vakna upp och gå till skolan och komma på lite andra tankar. Håller på att kollar på den sista irene huss filmen jag har och sen har jag laddat ner bland annat, Toy story 3, The kids are all right och when in rome. Någon som sett någon av dom filmerna? isf är dom bra? ;) Får se vilken man börjar på när denna film jag ser är slut. Till er som vill ha ett film tips, Ladda ner irene huss, är precis som beck och wallander filmerna, helt perfekt! =) puss

Söndag.

2010-11-28, 13:55:04 / Kategori: Allmänt
Sitter hemma bara och tar det lugnt. Äter chips och kollar på Irene Huss. Blir bara vara hemma och ta det lugnt idag och imorgon blir det skola igen, skönt det och komma på lite andra tankar. puss

28 November - Första advent.

2010-11-28, 11:04:29 / Kategori: Allmänt
Nu börjar julen allt närma sig mer och mer och idag är det första advent.Har vaknat för ett tag sen och har hunnit äta frukost. Nu ligger jag i sängen igen och ska kolla på en film, det är ju trotts allt söndag idag. puss

Tomten är far till alla barnen.

2010-11-27, 22:01:47 / Kategori: Musik & Filmer.
Nu har jag nyss kollat på tomten är far till alla barnen. Gick på tv:en och hade ju ändå ingenting och göra så ja. Det är faktiskt en riktigt rolig film det där, haha! En film värd att se om man vill skratta lite! :)
Men nu ska jag kolla på en irene huss film och sova. hörs imorgon puss.

Lördagskväll.

2010-11-27, 19:19:27 / Kategori: Allmänt
Sitter bara hemma och tar det lugnt, vad ska man göra denna lördag då? Brukar ju alltid vara med älsklingen på helgen men han åkte ju hem tidigare idag, så ja. Vad ska ni andra göra idag?
Blir nog bara sitta hemma för mig och slå på någon/några filmer och äta lite juleskum och känna när bebisen sparkar och bökar i magen, det är ju kväll då är han igång hela tiden!
Ser ni så magen växt? första kortet var jag i Vecka 27+4 och så andra kortet i vecka 34+1.

Vecka 34+1 (Graviditetsvecka 35)

2010-11-27, 14:48:52 / Kategori: vecka för vecka.
Barnet
Nu är barnet ungefär 45 centimeter långt. Du har säkert känt av att barnet hickar ibland. Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen. Barnet har hittills varit ganska skrynkligt men nu börjar huden räta ut sig. Navelsträngen är generellt cirka 50 centimeter lång och tjock som en tumme.
Vikt: 2 600 gram.
Tvillingar
Om du väntar tvillingar eller fler är barnen antagligen lite mindre och då är det snart dags för förlossning. Många tvillingar föds redan i vecka 36.
Mamma
Ditt totala fundusmått är nu ungefär 31-35 centimeter. Du har ökat minst elva till tretton kilo. Så här långt in i graviditeten brukar ledbanden och musklerna i korsryggen mjukas upp. Detta kan göra att du får ont i ryggen. Om värken är besvärande bör du prata med din barnmorska. Många känner sig lättirriterade nu. Bebisen trycker på överallt. Det är svårt att andas, sitta, stå och sova. Prata mycket med din partner så han eller hon förstår vad du går igenom. Nu står magen som högst för att snart sjunka ned lite. Då blir det lite lättare att andas igen. Det är lätt att bara fokusera på förlossningen, men kanske kan det vara dags att läsa på lite om amning och livet efter förlossningen.
Prata om förlossningen
Det är viktigt att prata igenom förlossningen med sin partner och vilka förväntningar ni båda har. Även om ni tror att ni är överens kan det vara bra att verkligen stämma av och se att det är så. Är det andra eller tredje barnet kanske ni har förutfattade meningar som behöver vädras. Väntar du barn utan en partner är det bra att prata med den du tänkt ta med dig, vare sig det är en doula, kompis eller förälder. En doula är en person som fött barn själv som du känner förtroende för som kan följa med och vara ett stöd för dig och din medföljare vid förlossningen.
Pappa/partner
Det är hög tid att förbereda dig för förlossningen. Din partner har förmodligen redan börjat nedräkningen. Det är bra om ni kan prata om vilket stöd din partner vill ha av dig vid förlossningen, men även av barnmorskan och personalen. Du kan kanske be din partner skriva ner hur hon skulle vilja att förlossningen genomförs. Den lappen kan ni lägga med i förlossningsjournalen. Vill hon föda i några speciella ställningar? Vilken slags smärtlindring kan hon tänka sig och inte? Vill hon ha musik på rummet? Prata igenom detta nu eftersom det inte blir så mycket tid under förlossningen.
Hos barnmorskan/kontroller
I vecka 35 är det dags för ännu ett besök hos barnmorskan som känner efter hur barnet ligger, kontrollerar hur livmodern och barnet växer, kollar ditt blodtryck samt lyssnar på barnets hjärta. Kanske får du ta ett extra urinprov eller blodvärde.
Klicka på bilderna för större.

27 November.

2010-11-27, 10:37:32 / Kategori: Allmänt
Vaknade för en kvart sen ungefär och sitter bredvid älsklingen som ligger och sover. Igår vart det en jätte dålig uppdatering men låg och kollade på film och myste med älsklingen hela kvällen. Han åker ju hem idag, eller ja snart. Ska väl säga åt han och kliva upp snart och sen ska jag och mamma åka och lämna honom och vi ska åka och handla lite granna. Har inga planer om vad jag ska göra idag, får väl se vad det blir för någonting.
Senare kommer allting inför vecka 34 som jag inte la upp igår, fy mig!
Nu ska jag äta lite frukost och sen lägga mig och pussa och krama på älsklingen så han vaknar :). puss

26 November.

2010-11-26, 09:51:38 / Kategori: graviditeten
Godmorgon.
Sitter bara och tar det lugnt och har nyss varit på föräldrargruppen. Vi pratade mest om smärtlindring och kejsarsnitt och så såg vi en film om en som gjorde kejsarsnitt och det kanske inte är så farligt som det verkar men det är någonting jag verkligen inte skulle vilja. Smärtlindringen fick man lite tankeställare om också, fanns så mycket som man inte trodde fanns överhuvudtaget. Men en sak står jag fortfarande still med och det är att jag inte vill ta den där ryggbedövningen så förhoppningsvis så klarar jag mig utan den och klarar mig utan bedövning överhuvudtaget. Vad ska ni andra gravida ta för smärtlindring, eller tar ni allt så som det kommer? Nästa fredag tror jag att det är ett sista möte och då ska vi prata om amningen och första tiden som föräldrar osv. Spännande och gå på sånt här så man vet ungefär hur allt kommer se ut och ja, vad det finns för saker osv..
Gick in i vecka 34 idag också, vilket menas 6 veckor kvar tills lillen är beräknad :)

-

2010-11-25, 17:13:00 / Kategori: Allmänt
Är hemma och tar det lugnt. Nu ska jag skala potatis och sen ska jag åka och hämta älsklingen.
Idag blir det en massa mys med älsklingen.
Puss

25 November.

2010-11-25, 13:33:45 / Kategori: Allmänt
Har nyss kommit hem efter att ha slutat skolan. Har varit inne i stan hela dagen, från 9-12. Vi skulle intervjua folk men var vi som vart intervjuvade ist. Satt inne på donken och då kommer det två killar till oss, mig erika och kicki och ville intervjua oss om donken typ? Dom ställde frågor som tex, varför äter du på donken, när äter du på donken. Eftersom vi var så snälla och svarade fick vi en gratis paj och milkshake. Jag och Erika åt i Kungshallen, riktigt gott och riktigt mätt. Sen när vi åkte hem var det några som ville fotta oss också, och bara vara schysst och ställa upp tycker jag så vi var med på ett kort också. :)
Nu sitter jag bara hemma och tar det lugnt, har juleskum bredvid mig och ska slänga på wallander - afrikanen nu också som jag höll på och se på igår men somnade efter halva ungefär.
Senare ikväll kommer älsklingen till mig också, skönt och inte sova ensam. Men han åker hem på lördag igen :(.
Skriver senare. puss mina sötnosar.

Jag idag.


Hemma.

2010-11-24, 19:42:40 / Kategori: Allmänt
Nu sitter jag bara hemma och tar det lugnt. Idag har jag faktiskt gjort lite saker och umgåtts med vänner, vilket jag inte brukar göra eller rättare sagt orka. Först efter skolan, slutade rätt tidigt idag eller ah, vid halv 2. Hade bara två lektioner idag var skit skönt. Sen när jag slutade så var jag med Victoria och vi gick till barnmorskan och lämnade kiss eftersom jag inte kunde kissa imorse och allting såg väl bra ut med det också antar jag eftersom hon inte har hört av sig. Sen gick jag och Victoria och handlade lite godis och gick hem till mig och tog det lugnt. Sen efter ett tag åkte hon hem och Jemma kom till mig. Jätte trevligt att träffa Jemma igen eftersom vi aldrig brukar ses längre. Hon hade med sig lite bebis kläder så vi satt och kollade lite och så fick jag lite. Jätte gulliga och fina kläder. Så nu känner man att det verkligen börjar hända lite grejer, fick lite saker utav lollo igår också, bebiskläder, bärsele, hmhm ah typ någonting sånt :).
Imorgon har jag sovmorgon till 9 eller ska ta tåget in till stan 8 minuter över 9 och så ska vi åka in till stan med klassen och sen efter det slutar vi någongång, blir nog inte så lång skoldag imorgon heller, skit skönt. Sen senare på kvällen kommer älsklingen till mig och vi ska på föräldrargrupp på fredag. Skönt att ha han med sig! :)
Nu ska jag duscha, kolla film och sen ska jag faktiskt sova så jag orkar allting imorgon. puss

Jemma och Jag för ett bra tag sen, har inga nya bilder på oss, så slänger in den här gamla :).

Barnmorskebesök.

2010-11-24, 12:06:40 / Kategori: graviditeten
Idag har jag varit hos barnmorskan och allting gick jätte bra. Börjar få ont i bäckenet också på högra sidan så får väl hoppas att det blir bättre annars får jag nog gå till sjukgymnasten och prata lite med dom så man kanske får lite hjälp ifrån dom. Vi pratade väl inte om något speciellt och den 8 December 10.30, så om exakt 2 veckor igen. Hon frågade också ifall jag skulle ta sprutan mot influensan också men tror inte jag ska göra det ska någon annan göra det?

Såhär såg allt ut idag.
Magmåttet - 31cm.
Växt 1 cm sen förra gången.
Hjärtljudet - 146 slag.
Blodtrycket - 80/130.
Vägde mig inte denna gång.

24 November.

2010-11-24, 08:00:53 / Kategori: Allmänt
Har sovmorgon till halv 10 idag men det spelade inte mig någon roll, har ändå inte fått någon sovmorgon. Lärde duscha osv idag på morgonen och sen halv 9 ska jag vara hos barnmorskan så ingen sovmorgon för mig inte. Jag är hur trött som helst men har väl bara två lektioner idag eller någonting sånt så det ska jag nog klara av :).
Nu ska jag föna håret så det inte fryser till is ute i snön. puss

Film.

2010-11-23, 20:45:42 / Kategori: Musik & Filmer.
Har nyss sett When in Rome, den var faktiskt bra. Jag rekomenderar den till er om ni tycker om Romantik/Komedi.
Handling
Leila och Charly Hunter (Mary-Kate och Ashley) har fått sommarjobb i Rom. Ett jobb som kanske inte känns så viktigt när staden är full av äventyr och romantik. Men de hinner knappt börja jobba innan de får sparken. Varför? Systrarna bestämmer sig för att ta reda på de bakomliggande orsakerna och försöker få tillbaka jobbet. Under tiden får de dock tid för att upptäcka allt vad Rom har att erbjuda - spänning och intriger blir oundvikliga.
Finns ju en till film som heter likadant, men det är en annan och den är gjord i år. Den här filmen är gjord 2002 eller något! :)

Kom nyss hem.

2010-11-23, 17:04:56 / Kategori: Allmänt
Kom nyss hem efter att ha varit hos Lollo ett tag. Har varit med henne och hennes son theo, världens go unge. Håller på att värmer lite lasange som jag ska äta och det är ju riktigt gott. mums! Har sett slut på alla avsnitt utav andra avenyn nu också och jag vill bara se mer, har verkligen fastnat för den serien. Varför är den sluuut föööör? :( Men nu blir det en ny serie, har faktiskt laddat ner one tree hill så nu ska vi se om jag fastnar för den också.. :)
Imorgon halv 9 ska jag till barnmorskan också och allt kommer väl vara fint precis som alltid eller vad tror ni? =) .
Älsklingen kommer på torsdag till lördag också, myspys.
Nu ska jag äta min lasange, puss.

23 November.

2010-11-23, 10:21:53 / Kategori: Allmänt
Har varit vaken nu sen ett tag tillbaka, vaknade och åt frukost och sen fick jag reda på att vi började halv 1 idag, kul^^. Så har bara legat i sängen i mjukiskläder och kollat andra avenyn, sista avsnittet nu. Har bara en lektion idag riktigt skönt och sen ska jag nog träffa Lollo efter det tror jag :). Ja ni, vad finns det mer att säga. Imorgon ska jag till barnmorskan igen och har sovmorgon till 9 men för mig blir det ingen sovmorgon eftersom jag ska till barnmorskan halv 9 imorgon biti.
Älsklingen kanske kommer på torsdag tills lördag också men får se.. Nu ska jag iaf kolla lite andra avenyn och sen ska jag göra lunch och sen blir det gå till skolan och ha en lektion. skriver mer senare puss mina fina.

Kan veckorna bara gå snabbare nu?

2010-11-22, 21:24:18 / Kategori: graviditeten
Hur ska jag hålla ut? Längtan är så enormt stor att jag bara vill föda nu idag. Få se han för första gången, pussa på han och hålla om han, kommer aldrig må så bra som jag kommer att få göra då. All den där smärtan, all den här väntan och längtan är värd för att du ska få komma till världen. Världens finaste prins som jag kommer att göra allt för. Nu är det bara några veckor kvar sen har jag dig hos mig och jag längtar en massa.
Nu ska jag sova och drömma om min prins i magen, puss

Andra avenyn snart slut, kom med förslag på ny serie! =)

2010-11-22, 18:51:43 / Kategori: Musik & Filmer.
Nu har jag bara 4 avsnitt av andra avenyn kvar, har alltså sätt 180 avsnitt utav andra avenyn och snart är dom slut. Om ni inte har någonting att göra och vill kolla på någonting som är värt att kolla på så ska ni verkligen ladda ner andra avenyn och kolla på. Laddade ner den på tankafetast.com.
Deras talspråk, "glöm dina beskymmer, imorgon kommer nya"


Men nu har jag en stor fråga till er mina läsare och behöver verkligen eran hjälp, vad ska jag nu kolla på när jag inte har någonting att göra? Vad ska jag kolla på efter skoldagen då jag är trött och sliten? Kom med förslag på en ny tv serie jag kan ladda ner, vore jätte snällt!

gottigotti.

2010-11-22, 13:29:07 / Kategori: Allmänt
Finns det någonting godare än juleskum och clementiner?
Jag verkligen älskar det och det finns inget godare än det håller ni med mig? Bästa med julen är att juleskum kommer ut, skulle kunna äta hur många som helst men gör man det mår man illa hehe.
Mig <3 juleskum&clementiner

Bilder tagna från google. :)


22 November.

2010-11-22, 10:41:11 / Kategori: Allmänt
Sitter i skolan just nu och ska göra ett grupparbete och det är ganska kallt ute idag. Har blivit vitt på marken också under natten, jag som precis kommit hem ifrån snön så direkt när jag kommer hem igen så börjar det att snöa.
Inatt har jag inte sovit speciellt bra och somnade rätt sent och imorgon har jag en riktigt lång sovmorgon, till 10 i 11. Riktigt skönt
Slänger upp några gamla bilder, sen några år tillbaka. Väcker minnen!Vecka 33 (graviditetsvecka 34)

2010-11-21, 20:40:52 / Kategori: vecka för vecka.
Barnet
Många barn ligger nu med huvudet nedåt. Barnet lyssnar till mammans hjärtslag, magen som kurrar och andra kroppsljud. Inte konstigt att en del barn sedan har svårt att ligga själva i vaggan eller spjälsängen. De vill vara nära dig och lyssna till de här ljuden. De inre organen är nu färdiga, förutom lungorna. De behöver mogna ett tag till, de ska ju anpassas från vatten- till landlivet och luftfyllas när barnet kommer ut. Ögonens pupiller kan dras ihop och vidgas.
Vikt: 2 350 gram.
Mamma
Livmodern tränar för förlossningen nu och du kan känna av det i form av förvärkar, en del svagare och andra kraftigare. En del känner du inte av alls, men du kan känna med handen utanpå magen att den plötsligt drar ihop sig och blir alldeles spänd. Är du omföderska brukar förvärkarna vara kraftigare än med första barnet, säkert känner du även av dem lite oftare. Livmodern är jättestor nu. Kommer du ihåg i början när magen var platt? Mycket har hänt sedan dess.
Slidväggarna blir tjockare under graviditeten. Flytningarna kan bli allt mer rikliga. I slutet av graviditeten kan det vara svårt att skilja på vanliga flytningar och svagt sipprande fostervatten. Prata med din barnmorska om du känner dig osäker.
Pappa/partner
Det är lätt att bara fokusera på förlossningen, men kanske kan det vara dags att läsa på lite om livet efter förlossningen. Du som har barn sedan tidigare kanske har glömt en del om den första tiden med bebisen.
Hos barnmorskan/kontroller
Någon gång vid denna tiden är det också dags att välja barnavårdcentral. Du kan prata med din barnmorska om vilka barnavårdcentraler som finns.

21 November - Hemkommen.

2010-11-21, 20:17:47 / Kategori: Allmänt
Nu har jag kommit hem och ätit mat och fixat lite musik. Tänkte ta mig en dusch nu och sen kolla andra avenyn. Imorgon är det skola igen, kan säga att jag inte är speciellt taggad men bara att försöka nu dom sista veckorna här :). Idag har jag väl inte gjort något speciellt, bara suttit på ett tåg och packat och åkt hem. skriver senare, nu väntar duschen. puss

lördagsmys

2010-11-20, 22:44:46 / Kategori: Allmänt
Har bara suttit hemma hos älsklingen idag och kollat lite andra avenyn och myst. Har varit och handlat lite gott också, vart läsk, chips, dipp och julskummisar. Julskummisar är ju det bästa med julen, så jävla goda dom är. Har fått väldigt ont i ryggen också, men det går nog förhoppningsvis över, har nog bara legat lite konstigt. :)
Imorgon blir det hemgång för mig också, tråkigt och ensamt kommer det att bli utan älsklingen, men han kommer nog ner till mig sen ngndag igen.
Nu ska vi mysa ännu mera, hörs imorgon. puss

20 November.

2010-11-20, 12:55:45 / Kategori: Allmänt
Vaknade för ett tag sen och har ätit frukost och lite sånt nu. 12 timmars sömn i natt igen, jätte skönt! Blir inte så mycket bloggande över helgen då jag är hos älsklingen för vi har annat för oss, men minst ett inlägg per dag iaf =). Igår drog vi hem till hans kompis och gjorde väl inte så mycket, bara tog det lugnt. Jag somnade där också men det gjorde inget sov så skönt. Vi fick skjuss hem också och det var ju också super skönt så man slapp gå hem i denna kyla dom har här uppe och det var en bit att gå också.
Det är faktiskt helt sjukt hur kallt dom har det här uppe jämnfört med stockholmstrackterna och snön bara öser ner just nu. uscha! Men mysigt med snö men vill inte att det ska snöa eftersom vi säkert ska ut och vandra idag också, hehe!
Jaja, nu ska jag väl ta en dusch och lite sånt där om vi ska ut lite senare. puss

19 November.

2010-11-19, 18:59:29 / Kategori: Allmänt
Dålig uppdatering men har inte haft något internet förens nu. Idag har jag inte gjort något speciellt har varit hemma hos älskligens mamma och sen har vi gjort lite saker på stan och sen har vi bara legat hos älsklingen och tagit det lugnt. Han har kollat på rederiet och jag andra avenyn.. Snart ska vi gå hem till hans kompis och ja, får väl se vad som händer där. Blir nog hem rätt tidigt eftersom jag blir ganska trött på kvällarna, men är piggare än igår. Fick ju iaf 12 timmars sömn denna natt, riktigt skönt!
Gick in i vecka 33 idag också så bara 7 veckor kvar nu. Spännande!
Magbild och skrivning, det gamla vanliga kommer på söndag kväll =) . puss

kvällsinlägg.

2010-11-18, 22:14:29 / Kategori: Allmänt
Nu har jag varit i Sandviken ett tag och är hos älsklingens mamma och vi ska sova här inatt =). Vi har ätit lite mat och kollat på tv och nu blir det bara ta det lugnt och sova. skriver mer imorgon puss.

18 November.

2010-11-18, 09:32:27 / Kategori: Allmänt
Fy vad trött jag är, det är helt sjukt. Sitter i skolan nu iaf men vet nog inte hur länge till jag orkar skolan om jag ska vara såhär trött, jätte jobbigt att hålla ögonen öppna vill bara hem och sova just nu.
Idag åker jag iaf upp till Sandviken med älsklingen och är där över helgen så får se vad vi ska göra i helgen.
Orkar inte ens skriva någon blogg just nu har ingen fantasi. Skriver senare puss.

Svar på fråga.

2010-11-17, 20:24:50 / Kategori: Svar på fråga.
Svar: Vi har inte bestämt ännu vad han ska heta men vi har namnförslag på vad han skulle kunna heta. Vi kommer bestämma vad han ska heta när han kommer, lättare när man har sätt honom och ser vad han passar som!
Skriv gärna förslag på killnamn om någon har något fint! :)

Tar det lugnt.

2010-11-17, 19:45:31 / Kategori: Allmänt
Sitter bara med datan i knät och tv på och tar det lugnt. Sitter i ett par mjukisbyxor och en vanlig tröja nyduschad och ny äten. Imorgon bär det av till Sandviken till älsklingen, skönt att komma bort härifrån ett tag också. Har studiedag den 6 December också så då blir det åka upp till älsklingen den 3dje December till den 6 december.

Föresten har jag glömt att säga att lillgrabben ligger neråt, helt underbart! Hoppas han ligger kvar så nu också, 97 procent chans att han ligger kvar, alltså 3 procent chans att han ändrar sig och det tror jag nog inte är jag!

Nyvaken för andra gången idag.

2010-11-17, 16:54:24 / Kategori: Allmänt
Godmorgon eller godkväll kanske man säger? Vaknade nyss efter att ha somnat till men inte ska jag klaga sov riktigt bra. Sitter här och funderar på att ta mig en dusch och sen äta lite mat och sen blir det ju bara att ta det lugnt. Blir att packa idag också eftersom jag åker med älsklingen hem imorgon till han efter skolan och fixar lite saker där..
Vad har ni alla andra gjort idag då?

Vårat lilla hjärta ligger där så fint i profil, ser ni det? =)


17 November - Ultraljud!

2010-11-17, 13:00:01 / Kategori: Allmänt
Nu kom jag och älsklingen nyss hem efter att ha varit i Odenplan på ultraljud. Gick upp vid 8 imorse så vart en liten sovmorgon och imorgon blir det skolan igen. Vi fick äntligen se våran lillgrabb igen och se så att allting såg bra ut osv. Allting såg helt perfekt ut och han vägde precis som han skulle 30g för mycket tillochmed ;). Kollade så att det fortf var en kille också så att dom inte såg fel första gången och det gjorde dom inte så nu är det nog fanimej säkert att det är en liten kille där i magen.
Nu kommer det svåra, ett killnamn, några förslag så skriv dom jätte gärna. Tycket det är riktigt svårt med killnamn, vet en massa fina tjejnamn men just killnamn.
Nu tänkte jag och älsklingen ta oss en vila efter allt tåg och bussåkande och nervösheten man har haft men nu är man lugn och överlycklig och kommer kunna sova som en prinsessa ;D Hörs senare. puss

Haha jag och älsklingen igår, man måste ju inte alltid se bra ut ;)

<3

2010-11-16, 20:25:35 / Kategori: Allmänt
Sitter bara här vid datan och klickar runt lite. Har varit ute på långpromenad för ett tag sen och det är riktigt kallt ute, märks att det snart är jul. Först gick jag och älsklingen ner till centrum men då gick det inte att ta ut några pengar, något fel på banken eller något. Så då fick vi låna pengar utav min pappa så fick vi gå tillbaka en bit och gå hem till han och hämta pengar och sen tillbaka till centrum och sen till mamma. Vi handlade chips, dipp, cola och godis. Nu ska vi kolla lite andra avenyn och mysa och sen gå och lägga oss eftersom vi ska till Odenplan på ultraljud. puss
Mitt älskade hjärta, vad hade jag gjort utan dig?
Du är mitt allt & min kärlek.
JAG ÄLSKAR DIG!

16 November - Föräldrargrupp.

2010-11-16, 15:16:34 / Kategori: graviditeten
Har inte haft orken att skriva någonting förens nu. Imorse var det bara att kliva upp jätte tidigt eftersom man skulle på föräldrargruppen kvart i 8 på morgonen. Vi pratade om Förlossningen, vad man ska ha med sig och kollade på 2 filmer, en om förlossning.Älsklingen var också med på föräldrargruppen och det var jätte skönt att ha han med sig. Det är två gånger till och sen en gång till efter barnet har kommit. Imorgon blir det ultra ljud och nu äter jag clementiner och ska kolla andra avenyn. Hörs senare puss.Sova!

2010-11-15, 21:43:15 / Kategori: Allmänt
Nu sitter jag och älsklingen vid en varsin dator och ska snart sova eftersom vi ska upp tidigt imorgon. Vi har varit hos min pappa och hämtat medicin till mig och det regnade inte :)
Nu ska vi mysa ner oss under tecket och sova, hörs imorgon =) . Puss
Magbild, Vecka 32+3 ;)

puss

2010-11-15, 18:40:45 / Kategori: Allmänt
Vad jag har gjort idag?.
Jag har helt enkelt inte gjort ett skit idag. Först var jag i skolan och slutade och gick och fixade lite i centrum och gick hem i spöregn och fyfan vad blöt jag var när jag kom hem. Sånt här väder gillar jag verkligen inte, antagligen så ska det vara sommar och sol eller så ska det vara vinter och snö.
Har bara suttit hemma och kollat på Andra avenyn resten utav dagen för ja vad ska man göra? Finns ingenting att göra när det är sånt här skit väder. Blir också att gå och lägga sig tidigt ikväll eftersom imorgon bitti ska man upp tidigt och så ska jag och älsklingen på första föräldrargruppen, ska bli spännande!
Hur har eran dag varit denna måndag första dagen på nya veckan? =)
Det är föresten så kul att besökarna och kommentarerna bara stiger och stiger för den delen, Tack allihopa för alla kommentarer :)


15 November.

2010-11-15, 12:08:47 / Kategori: Allmänt
Sitter i skolan just nu och har rast. Funderar på att snart gå hem för jag är så sjukt trött, tror inte jag kommer orka skolan länge till om jag ska vara såhär trött men får försöka så länge jag kan. Ska iaf vänta på denna lektion och sen så kanske läraren till lektionen efter det här är sjuk för hon var det hela förra veckan så att man inte får någon skolk. Nu ska jag svara på 3 frågor jag fick för någon dag sen också =)
när är det räknat att du ska få hnom?
Svar: Den 6 Januari är han beräknad att komma.

dricker du alkohol eller röker du nu när du är gravid? eller har du gjort det?
Har inte ens haft tanken att dricka alkohol under graviditeten och rökningen, jag rökte ett tag det gjorde jag men det var pga en massa skit men jag slutade däremot att köpa ciggpaket osv, rökte max 2 cigg per dag och rökte inte varje dag och ibland bara något bloss. Men nu har jag varit rökfri sen i Augusti någongång.

Hur känns det att snart bli mamma? Har du haft en bra graviditet än så länge?
Det känns helt underbart, har aldrig mått bättre och aldrig varit så förväntansfull som jag är nu. Att få bli mamma det är det bästa som någonsin har hänt mig. Min graviditet var väl sådär i början men nu har den bara blivit bättre och bättre så nu är den toppen, allting har löst sig och gått precis som jag velat.

Älsklingen har gjort sig en blogg

2010-11-14, 18:57:57 / Kategori: Allmänt
Nu har min älskling gjort en blogg också, så nu får ni kolla in och kommentera hans också så han kommer in i det :) http://pumpeen.blogg.se/

14 November.

2010-11-14, 13:21:15 / Kategori: Allmänt
Godmorgon mina sötnosar.
Jag har varit vaken nu ett tag, hunnit äta frukost och kolla 3 avsnitt andra avenyn. Älsklingen ligger här bredvid mig och sover fortfarande, han är väl vaken lite längre än mig om nätterna. Nu är det inte många dagar kvar tills vi ska få se våran prins igen. Ultraljud på onsdag för att se så allt är bra och bilder kommer självklart upp. Åh, ska bli riktigt spännande att få se han igen! Sen på tisdag ska vi på först föräldrargruppen också, ska bli riktigt spännande.

Första ultraljudet, 5 Augusti!

Riktig jävla blogg torka!

2010-11-13, 21:03:17 / Kategori: Allmänt
Idag har jag fan en riktig jävla bloggtorka, har inte ett skit att skriva om! Jag har bara legat hemma hela dagen och egentligen inte gjort någonting. Älsklingen är ju här och Victoria var på ett besök här ett tag men drog senare. Vad ska man göra sånna här dagar egentligen? och speciellt när man inte har några pengar.
Jag tänkte, fråga gärna om ni har några frågor, t ex om mig, om min graviditet, om mig och älsklingen, ja allt ni egentligen kommer på =) Puss på er mina sötnosar!

13 November.

2010-11-13, 13:50:31 / Kategori: Allmänt
Jag ligger fortfarande i sängen med tv:en på och datan bredvid mig. Älsklingen sitter på en annan data och nördar sig, haha! Vad ska man göra idag då? Fattig som man är.
Någon som har något förslag på vad man kan göra denna lördag?
Lilla prinsen i magen är lugn för engångskull. Han rör sig hela tiden och sparkar och bökar men det är skönt det vet man att han lever iaf, men känns som om han försöker komma ut men inte gör det. Stackarn, det borde vara riktigt trångt där nere. Men snart tittar han ut, bara några veckor kvar!

Svar på fråga.

2010-11-12, 19:08:37 / Kategori: Svar på fråga.
Jag får ofta frågan : Vad ska eran son heta?
Vi har inte bestämt oss för ett namn ännu, vi har namnförslag men vad han ska heta vet vi inte riktigt ännu. Vi ska se när han kommer ut. Om man bestämmer sig för ett namn och sen kommer han ut kanske han ser ut som att heta någonting annat om ni förstår vad jag menar? Har ni några fina killnamn så skriv gärna för jag tycker det är riktigt svårt för killnamn. :)

Vecka 32 (graviditetsvecka 33)

2010-11-12, 17:04:40 / Kategori: vecka för vecka.
Barnet
När man mätt aktiviteten i hjärnan har det visat sig att det händer saker även när barnet sover. Kanske drömmer det redan. Nu kan barnet skapa röda blodkroppar och underhudsfettet lagras. Bebisen uppfattar ljus och mörker, natt och dag. Om barnet kan fokusera blicken redan i livmodern är forskare inte helt eniga om. Några hävdar att barnet lär sig fokusera först under första till andra levnadsmånaden.
Vikt: 2 200 gram.

Mamma
Ditt magmått (symfus-fundus) är nu 29-34 centimeter. Det varierar något beroende på barnets storlek och fostervattenmängden. Huvudsaken är att magen växer. Tänk inte för mycket på vikten, tänk istället på vad du äter och att du äter nyttigt. Ladda med kolhydrater inför förlossningen. Mycket grönsaker är också bra och ett par frukter om dan. Många tänker på förlossningen nu. Förbered dig så det känns bra för dig. Kanske är det dags för förlossningsföreläsning på sjukhuset där du ska föda?
Pappa/partner
Väntar ni första barnet kan det vara lärorikt, göra er säkrare och tryggare inför förlossningen att få komma på en förlossningsföreläsning några veckor innan det är dags. Alla har olika uppfattningar om hur det ska se ut att det kan vara bra att försäkra sig om hur det är i verkligheten. Hör med er barnmorska vad som gäller.
Hos barnmorskan/kontroller
Dags att besöka barnmorskan igen. Hon eller han känner efter hur barnet ligger, kontrollerar hur livmodern och barnet växer, kollar ditt blodtryck samt lyssnar på barnets hjärta. Kanske får du ta ett extra urinprov eller blodvärde. Din partner kanske har svårt att följa med på besöken varje gång men är alltid välkommen.
Förlossningsföreläsning
Sjukhusen brukar hålla förlossningsföreläsningar för blivande föräldrar. Föreläsningarna brukar hållas i en samlingssal på sjukhusen och ni blir informerade om vården på förlossningen och BB. Barnmorskan har information om föreläsningarna. Du kan också gå in på sjukhusens webbplatser och läsa mer.
Välja barnavårdcentral
Någon gång vid den här tiden är det också dags att välja barnavårdcentral. Du kan fråga din barnmorska vilka barnavårdcentraler som finns.
(klicka på bilderna för större)

12 November.

2010-11-12, 10:50:51 / Kategori: Allmänt
Sitter just nu i skolan och har matte och sen lunch. Hade sovmorgon idag vilket var jätte skönt. Älsklingen kom igår till mig jag och mamma åkte och hämtade honom. Jätte skönt och få sova med honom inatt och ha en liten sovmorgon också så man kunde mysa lite innan. =) Vet inte alls vad vi kommer att göra i helgen, får se. Blir väl bara vara hemma och ta det lugnt. Vad ska ni andra göra i helgen? Något förslag?
Nu ska jag jobba lite matte och gick in i vecka 32 idag, magbild och information kommer senare. :)

Promenad med mamma och hämta älsklingen.

2010-11-11, 18:40:33 / Kategori: Allmänt
Nu hade jag tänkt att gå till mamma för vi ska ut och gå.
Älsklingen kommer idag också, så vi ska åka och hämta honom också.
Imorgon har jag sovmorgon till 10, jätte skönt!
Har inget mer att skriva förutom att jag går in i vecka 32 imorgon!
Puss

Trött sliten, tjock jag =)

Anonyma kommentarer.

2010-11-11, 16:06:06 / Kategori: Allmänt
Kommentera jätte gärna med anonyma kommentarer det är jätte roligt med nya kommentarer. Men en sak det finns vissa gränser. Ska man börja snacka om mig eller vissa saker i mitt liv så kan man lika gärna då också stå upp för sig själv och skriva vem man är istället för att vara en feg tönt och inte våga skriva vem man är. Du vet mycket väl vem du är om du läser detta men jag vet inte vem du är. Men eftersom du vet saker så kan du gärna skriva en kommentar och berätta vem du är =).

Barnmorskebesök.

2010-11-11, 14:18:57 / Kategori: graviditeten
Nu har jag nyss kommit hem efter ett barnmorskebesök. Allting gick precis som det skulle alltså jätte bra. Vi tog järnvärde och blodsocker test och dom såg bra ut vilket jag inte trodde med tanke på hur trött jag är. Vi kände hur lillen låg och han låg antagligen med huvudet neråt trodde hon iaf, kändes så. Det är ju toppen det ifall han gör det, men det får jag ju se den 17 när jag och älsklingen ska på ultraljud.

såhär såg det ut iaf.
Hjärtljudet - 139 slag.
Magmåttet - 30cm.
Går precis som den ska och växt 3cm sen förra gången som var för ungefär 3 veckor sen.
Blodtrycket - 125/70.
Min vikt - Med kläder 56kg så utan ungefär 55kg,
vilket betyder att jag går uppåt vilket som är jätte bra!

Nästa möte är den 25 November kl 11.00 om exakt 2 veckor. :)

11 November.

2010-11-11, 13:00:30 / Kategori: Allmänt
Ligger bara hemma just nu i min säng. Ska snart iväg på möte hos barnmorskan, halv 2. Hörs efter det. puss

sängdags.

2010-11-10, 21:14:54 / Kategori: Allmänt
Nu ropar faktiskt sängen på mig, mina ögon orkar inte vara öppna mera. Så trött som jag varit idag har jag nog inte varit på ett bra jävla tag, inte så konstigt kanske. Med tanke på hur pigg bebis varit i magen så är det nog inte så svårt att förstå att jag kan vara såhär trött, tror han haft party utan musik^^
Jaja, nu blir det sängdags så det kan bli måndag också då min älskling kommer till mig. Usch jobbigt att bara utan honom saknar honom hela tiden helt sjukt :(. men snart bor vi ihop han och jag så då slipper jag vara utan han.

Jag älskar min pojkvän mest utav allt. <3
All min kärlek till dig min älskade <3

Gravid, jag älskar det!

2010-11-10, 18:06:50 / Kategori: graviditeten
Det finns nog egentligen ingenting bättre än att vara gravid. Den här längtan man har efter sin lilla bebis i magen, alla sparkar man känner, att få se bebisen på ultraljud, höra hjärtslagen, bli väckt på natten utav sparkarna och bäst utav allt, göra ett nytt liv, ens eget kött och blod.
Håller ni med mig?

Lägger upp tre bilder, ungefär lika danna men olika färger ;)

Andra avenyn + Choklad + Sparkande bebis + Saknad älskling.

2010-11-10, 14:00:07 / Kategori: Allmänt
Precis så är det.
Ska slå på ett nytt avsnitt nu utav andra aveny och äta en massa choklad med min sparkande bebis i magen och saknar min älskling. Men snart är det slut på sånt. Snart har vi våran älskade prins hos oss och snart bor jag och älsklingen med varandra, tror nog inte det kan bli bättre! Jag längtar och längtar och längtar en massa, men den som längtar efter någonting bra längtar aldrig för länge.

10 November.

2010-11-10, 09:45:18 / Kategori: Allmänt
Kom nyss hem igen efter att ha varit i skolan i en och en halv timme. Vi har ingen lärare förens efter lunch då vi har ett matte prov och sen slutar vi. Tyckte det verkade onödigt att bara sitta i skolan och inte kunna göra någonting eftersom att inte ens internet funkar där längre. Så nu sitter jag här och tänker på vad jag ska äta till lunch idag. Blir väl någonting enkelt som makaroner med någonting till.
Riktigt godissugen är jag också, men vad ska man göra. Fattig som jag vet inte vad så blir nog inge godis för mig. ;)


Nu blir det lite Andra avenyn för mig och försöka att hålla ögonen öppna. puss

plugg plugg plugg.

2010-11-09, 18:38:09 / Kategori: Allmänt
Rubriken säger väl egentligen allt?
Jag börjar känna mig som en riktig pluggis nu alltså men det måste man ju också få göra ibland. Har först suttit hemma och skrivit en massa på min och erikas power point presentation i engelska eller vad man säger, den kommer bli toppen! Sen nu blir det plugga matte. Jag måste nu helt enkelt ta orken att plugga matte och hur ska jag orka det? ligger så skönt med datan framför mig med Andra avenyn på. Jaja prov imorgon lär väl förstå lite av vad det ska handla om sen om jag kommer få G vettefan, men värt ett försök. Så ja, nu jävlar tar jag orken och försöker plugga lite matte. puss.

Jag ser det snöar..

2010-11-09, 13:03:40 / Kategori: Allmänt
Precis, jag ser det snöar.
Det gör jag verkligen. Marken är snötäckt och det är världens snöstorm ute. Kom precis hem och tror det dröjde dubbelt så lång tid att gå hem än vad det brukar att göra.
Bild tagen från google.
Vi fick gå hem tidigare idag. Skulle egentligen haft 2 lektioner till men internet funkade typ inte i skolan så vi kunde inte jobba med det vi skulle så vi fick gå hem och jobba med det hemma ist. Super skönt tycker jag. Så nu sitter jag här i min saknade säng och tänkte jobba lite med engelskan. Vi gör en power point presentation, gör den tillsammans med Erika så får väl göra lite och skicka till henne så får hon sätta in det. :) Imorgon har vi matte prov också så idag blir det, plugg plugg plugg. puss

9 November.

2010-11-09, 09:07:01 / Kategori: Allmänt
Godmorgon mina sötnosar.
Sitter i skolan just nu och ska egentligen ha datakunskap men våran lärare är sjukt så vi sitter och kollar på film ist, fick bli teknade Tarzan.
Slutar halv 4 idag och idag är jag verkligen trött. Längtar hem efter min säng, men den får vänta.
Trött och sliten jag.

Gratis!

2010-11-08, 20:42:23 / Kategori: Allmänt
Bli medlem på http://www.gratisbio.se/ och få en massa gratis presentkort.
Allt du behöver göra är att värva, bli medlem på sidor för att få ihop lätta poäng och sen kunna få gratissaker.
Vem säger nej till gratis?
Bli medlem genom att trycka på bilden och få 75kr eller på länken under.

Vad man ska se upp för som gravid, mat tex.

2010-11-08, 18:22:18 / Kategori: graviditeten
Gick in och kollade lite på aftonbladet och hittade en rubrik Värktabletter kan ge fosterskada på pojkar. Alltså man ska inte äta värktabletten treo och alvedon bör tydligen inte heller ätas. Hittade denna lista också.


Se upp med:

• Alkohol - skadar fostret genom moderkakan. Svensk rekommendation är ingen alkohol alls under graviditeten.

• Tobak - varken den gravida eller partnern bör röka.

• Värktabletter - undvik Treo samt alla andra tabletter som innehåller acetylsalicylsyra och ibuprofen. Ny forskning varnar även för Alvedon, se artikeln ovan.

• Fisk och skaldjur - vissa sorter kan innehålla dioxin och PCB och bör ätas högst 2-3 gånger/år: strömming, även surströmming, lax och öring som är vildfångad från Östersjön, Vänern och Vättern och röding som är vildfångad från Vättern.

Kvicksilver kan även finnas i abborre, gädda, gös, haj, lake, rocka, svärdfisk, stor hälleflundra, tonfisk (färsk/fryst).

• Ost - undvik ost gjord på opastöriserad mjölk samt all mögel- och kittost, till exempel brie, gorgonzola, chèvre, vacherol och taleggio. Upphettad ost i matlagning går bra att äta.

• Lever - vitamin A, som finns i lever och fiskleverolja, kan i höga doser vara skadligt för fostret. Leverpastej är ofarligt.

• Kaffe och svart te - stora doser koffein ökar risken för missfall.

• Kosttillskott - rådfråga hälsovården innan du tar örtprodukter och naturläkemedel.

• Vitaminer - varning för överdosering, särskilt av vitamin A.

• Ginseng och algprodukter - innehåller för stora mängder jod.

• Socker - för mycket sötsaker ökar risken för havandeskapsförgiftning.

• Bakterier och parasiter - särskilt listeria och toxoplasma som kan undvikas om maten man äter hettas upp till rykande het.

• Rått kött - genomstek allt kött.

• Varma kylvaror - kolla att kylskåpets temperatur är högs +4°C.

• Skivat smörgåspålägg och kall färdigmat - undvik mot slutet av hållbarhetstiden.

• Torkat, rökt eller gravat kött - t ex parmaskinka och salami, bör frysas tre dygn innan du äter det.

• Dåligt sköljd mat - slarva inte med sköljning av frukt och grönt.

• Dålig hygien - tvätta händer och diska köksredskap ordentligt.

• Kattavföring - toxoplasmaparasiten kan förutom via maten också spridas med kattavföring.

 

 

... men detta rekommenderas:

Vitamin D - finns i mager mjölk, lättfil, margariner, fisk, ägg samt i solljus

Omega 3-fett - finns i lax, makrill och sill

Folsyra - finns i grönsaker, bönor, kikärtor, frukt och bär samt fullkornsprodukter

Järn - i kött, leverpastej, blodpudding och fullkornsbröd

Jod - använd jodberikat salt, men översalta inte


Positiva & Negativa med att vara gravid.

2010-11-08, 16:45:45 / Kategori: graviditeten
De finns både positiva och negativa saker med att vara gravid. Jag tänkte skriva 4 positiva och 4 negativa, så får vi se ifall vi tycker samma! =)
Positiva.
Känna bebisen sparka,
Man kan äta en massa,
All längtan,
Man får ingen mens.

Negativa.
Man kan inte använda sina jeans,
Viktuppgången,
Man är trött hela tiden,
Halsbrännan.

Home sweet home.

2010-11-08, 15:09:26 / Kategori: Allmänt
Fick sluta en timme tidigare idag, vilket var super skönt efter att ha haft detta lov. Nu är det nedräkning till jullovet, är ni med mig? 6 och en halv vecka kvar och vi har gått ungefär 12 veckor i skolan och sen går man inte i skolan mer på ett tag. Jaja, skit samma..
Idag blir det bara att ta det lugnt känner mig jätte trött och sliten, men bara att vänja sig. Har precis ätit lite mellanmål, 2 mackor, 1 banan och oboy.
Hörs senare mina sötnosar, puss.

8 November.

2010-11-08, 09:37:54 / Kategori: Allmänt
Lovet är slut och jag sitter i skolan och har precis haft en mattelektion. Har matteprov på onsdag också och jag är inte ens klar, har så mycket att göra kvar så får väl gå hem och jobba lite matte så man är lite med på provet iaf. Föresten, fyfan vad kallt det är ute nu. -10 när jag vaknade imorse, helt sjukt. Får det ens vara såhär jävla kallt, hur jävla kall vinter ska det bli i år egentligen? Kommer ju inte ens kunna gå ute utan att ansiktet fryser till is.
Idag var jag och lämnade kiss på labbet också och se så jag inte har någon urinvägsinfektion eller någonting sånt, får väl se ifall dom hör av sig senare idag eller imorgon på eftermiddagen, annars så är det lugnt.

Denna månad har jag lite saker att göra iaf.

11 November - Barnmorskan.
16 November - Första gången på föräldrargruppen.
17 November - Ultraljud.
26 November - Andra gången på föräldrargruppen.

Magbild för Vecka 31+0

2010-11-07, 20:10:47 / Kategori: vecka för vecka.
Nu slänger jag upp bild på magen som jag tog i fredags då jag gick in i en ny vecka.7 November - Hemma igen.

2010-11-07, 19:06:30 / Kategori: Allmänt
Nu har jag haft en dålig uppdatering igen men nu blir det inte så mer. Nu har jag kommit hem igen, utan älsklingen :(. Har inte suttit så mycket vid datan därför har det inte blivit någon bra uppdatering, men nu när jag är hemma igen blir det precis som vanligt igen. Det har egentligen inte hänt någonting igår och idag. Igår träffade jag Ida som också är gravid och ska få sin son 24 december, alltså är hon ungefär 2 veckor före mig. De var skit kul att få träffa henne igen för det var ju ett riktigt bra tag sen. Sen idag har jag bara legat och myst med älsklingen och sen har jag åkt hem också. Kom nyss hem har precis ätit lite mat osv.

Nu tänkte jag slänga upp två bilder på min älskling! =)Vecka 31 (graviditetsvecka 32)

2010-11-05, 20:12:19 / Kategori: Allmänt
Barnet
De sparkar du känt tidigare är nu mer som knuffar eftersom barnet börjar bli för stort för att röra sig fritt i fostervätskan. Barnets lungor förbereder sig inför den riktiga andningen. Kroppens viktiga organ och nervsystem fininställs. Underhudsfettet som det varit magert med tidigare har nu vuxit till och barnet ökar snabbt i vikt. Nu utvecklar barnet förmågan att svettas.
Vikt: 2 kg.
Mamma
Magen tar mycket plats och dina lungor, urinblåsa och magsäck har det trångt därinne. Det är inte ovanligt att man drabbas av trög mage eller förstoppning under senare delen av graviditeten. Orsakerna kan vara flera, bland annat hormonet progesteron som hämmar tarmrörelserna, att man inte kan röra sig lika mycket som vanligt eller att livmodern trycker på tarmarna En annan bidragande orsak till trög mage är järntabletter som många tar under sin graviditet. Drick mycket, ät fibrer och rör på dig så mycket du orkar. Kroppen börjar förbereda sig för förlossning och du kan känna lättare förvärkar som mensvärk ungefär. Det kan också läcka mjölk ur brösten. Har du anmält dig till en förlossningskurs?

Pappa/partner
Trygghet blir viktigare när man väntar barn och det är vanligt att man ser över sin ekonomi och försäkringar. Hur är det med hem- och livförsäkring? Ska barnet försäkras? Allt detta bestämmer ni själva. Prata redan nu om hur ni ska göra med föräldraledighet och uttag av föräldrapenning. Några vill ta ut ungefär lika. I andra familjer tar en part större delen. Motiven varierar. Ni kan ta ut föräldrapenning redan 60 dagar innan förlossningen, men tänk på att om ni tar ut dagar innan födseln så har ni färre dagar att ta ut efter. Hör med försäkringskassan om vilka regler som gäller.

5 November.

2010-11-05, 16:35:38 / Kategori: Allmänt
Idag är det helg, en fredag. Alla är ute och partar eller ska göra det iaf undra vad man själv ska ta och hitta på idag. Blir väl kolla andra avenyn och ha det tråkigt ;). Vad ska alla göra idag ni som inte ska dricka då?
Mätt som fan är jag men kanske lite godissugen, men är fan för mätt för att äta nått sånt där. Idag går jag in i vecka 31 också, nu är det bara 9 veckor kvar. Snart blir min dröm till verklighet, jag längtar efter dig prinsen.
(Information kommer senare och magbild på söndag/måndag.)

Danish - Kvar i dimman.

2010-11-04, 23:19:22 / Kategori: Musik & Filmer.

spel.

2010-11-04, 18:35:46 / Kategori: Allmänt
Sitter hemma hos älsklingen och han och hans lillebror hittade något jävla spel och så skulle jag testa det och sitter helt fast i det, blir ju helt dum i huvudet utav det, haha.. Blir väl inte mycket mera än att bara sitta hos han idag och spela det här och försöka och klara dom där jävla banorna, skit svårt är det. icy tower på facebook, fast har laddat ner det till datan.. Vad har/ska ni andra göra idag då? =) puss

4 November.

2010-11-04, 13:36:27 / Kategori: Allmänt
Regn regn regn, fyfan vad det regnar! Det har nog regnat oavbrutet nu i två dagar är det inte dags för regnet att ge upp nu?
Igår gjorde jag och älsklingen inget speciellt. Vi gick ut och åt på Kina precis som han skrivit på lappen och det smakade riktigt gott, tror fan inte det finns något godare än det alltså. Senare på kvällen hade älsklingen en träningsmatch. Han spelar alltså innebandy för er som inte vet det, han står i mål. Han är riktigt duktig tycker jag. Dom vann iaf träningsmatchen.
Nu ligger jag bara här på soffan framför min data, älsklingen fixade nyss internet till den. Han och hans bror sitter på en varsin data och spelar, nördar!
Nu ska jag kolla lite andra avenyn. puss

Snabb uppdatering.

2010-11-03, 12:25:30 / Kategori: Allmänt
Nu har jag ätit frukost och diskat, fyfan aldrig mera diska här. :P Nu ska jag gå upp och lägga mig hos älsklingen och vila ett tag det är jag värd. Sen ska fanimej han få gå och handla schampo och balsam till mig =) puss

3 November.

2010-11-03, 10:53:30 / Kategori: Allmänt
Vaknade precis och älsklingen ligger uppe och sover fortfarande. Han skrev en lapp till mig sött va? ;) haha. Han skrev att jag fick gärna diska om jag ville, vill jag de? men sen stod det att jag skulle få kina och någonting mera om jag gjorde de, mutning! haha. nä skoja, ska faktiskt diska åt min älskling senare ska väl äta lite frukost först iaf.
Igår var vi hemma hos hans kompis Ag iaf och kollade på hockeymatch. Kollade Modo-Brynäs och Modo vann för er som ville veta, själv är jag inte så speciellt intresserad men trevligare än att bara sitta hos älsklingen och inte göra ett skit. Vi gick hem i skaplig tid också för att vara älsklingen, gick väl innan 12 iaf och sen var det en bit att gå också men det gjorde mig inget. Kom hem hit och älsklingen satte sig och spelade, jävla nörd och jag somnade på soffan som vanligt (a).
Nu ska jag äta lite frukost sen gå och handla lite schampo och balsam och sen diska lite åt älsklingen.
Bilder kommer upp senare eller när jag kommit hem igen. puss

2 November.

2010-11-02, 15:01:09 / Kategori: Allmänt
Riktigt dålig uppdatering, jag vet!
Har faktiskt inte haft någon tid att blogga för men nu har jag det så tänkte slänga in ett inlägg..
Igår så vaknade jag och jag och älsklingen planerade att vi skulle åka upp till han igår. Vi kollade tåg osv och då fick man lite brottom. Behövde duscha, packa om allting, äta mat, gå hem till mamma och gå ner till centrum och hinna ta mig till Väsby, men allting gick toppen och vi hann med allting. Sen kom vi till Sandviken så gick vi och handlade lite och åt lite mat, var skit hungrig. haha. Idag vet jag inte alls vad vi ska göra, har hört att älsklingen har pratat lite i telefon men har sovit så hörde inte riktigt men tror att han har planerat någonting iaf. Kommer hem igen på söndag tror jag får väl se. Aja, nu ska jag klä på mig och fixa mig. skriver senare! puss

Dålig uppdatering.

2010-11-01, 00:31:00 / Kategori: Allmänt
Igår var jag hos pappa hela kvällen och jag gjorde väl inget speciellt satt bara och kollade på tv. Gick hem sent på kvällen och gick och la mig efter att älsklingen drygat sig klart, han var inte nykter. Men det gick ju bra till slut, tillslut gick han ju iaf och la sig och somnade vilket var jätte skönt.
Idag har jag varit inne i stan med älsklingen, bergs och alex. Vi åt först på restaurang och sen kollade vi på bio, det har varit en jätte trevlig kväll idag iaf. Så då har man hittat på en massa saker denna helg iaf. Nu blir det gå och sova ett tag och sen så bloggar jag mer imorgon =) puss